Banking Non Retail Project

Faithful+Gould delivered a £30 million high class refurbishment project for a major UK banking group in London. The works comprised of existing office space being utilised to create executive suites, two reception areas, café with associated kitchen facilities together with the refurbishment of all lifts and escalators. As a result of the successful delivery for the first phase works, Faithful+Gould was appointed to undertake the refurbishment and enhancement to six of the upper floors. The objective of the £6.4 million project was to significantly improve the look and feel of the office floors, meeting and vending areas and WC facilities.

The key challenge on this project was to develop a design which included replacing carpets and redecorating wall areas equivalent to 3 Wembley football pitches and 18 Wimbledon tennis courts respectively in a fully occupied building without any swing space. Although extremely demanding the team achieved this by utilising our expertise and identifying works that could potentially be undertaken during the working day. This was then followed by extensive and inclusive consultation meetings with the occupiers to gain their trust and authority to proceed. In addition, the team successfully relocated over 3000 work stations during nights and weekends and ensured their reinstatement at the start of the next working day allowing key works to be accomplished guaranteeing no disruption to the Clients’ daily operations. We located our project team to a site office due to the works being undertaken in an occupied building which required detailed co-ordination and liaison with expansive stakeholder teams.

The Project was delivered in conjunction with other critical engineering projects within the building and through careful and sensitive planning, we were able to allow the projects to proceed concurrently and ensure our client benefited from efficiencies in both time and cost. We promoted a team atmosphere typified by the location of key representatives of the consultant partners, on site with ourselves, as well as ensuring all cost and change control meetings were also held on site. We took a lead role in the coordination of the design which built trust between the team and enabled resources to be used more efficiently across multiple work streams. We also put in place a principals meeting which encouraged open discussion and sharing of concerns and lessons learnt in a relaxed environment. Having achieved the Clients’ vision for the project, the newly refurbished building is now fully operational and our collaborative and inclusive team approach was the catalyst to the benefits and savings we achieved on the project.

Related expert

Related services

Related sectors